The Odyssey - o experiență inedită de fine dining și sailing în inima culturii și gastronomiei ateniene și a insulelor Saronice.

Experiență unică

The Odyssey by Finewise reprezintă o călătorie cu adevărat remarcabilă, un manifest cultural pentru susţinerea şi celebrarea gastronomiei mediteraneene, cu ajutorul celor mai talentaţi şi premiaţi chefi, într-un cadru sofisticat de sailing, de-a lungul Atenei și a insulelor Saronice. Cu un curator renumit al experienței gastronomice şi pe mâna celor mai experimentaţi skipperi la bordul unor yatcht-uri elegante, vei avea ocazia să savurezi mâncăruri excepționale, pregătite în locuri rupte din paradis, sub cerul albastru și în mijlocul peisajelor impresionante ale insulelor greceşti.

Un chef renumit

Primul chef care se alătură proiectului este Bogdan Alexandrescu – Chef Dexter – Best Hotel Chef România 2023 |  Food stylist  | Hautes Etudes du Goût @ Le Cordon Bleu Paris & Université de Reims Champagne-Ardenne | MasterChef România Finalist.

Cu o atenție deosebită acordată fiecărui detaliu, el va fi maestrul unor evenimente culinare memorabile.

The Odyssey: Cina colaborativă manifest într-un restaurant local bine-cunoscut

Momentul apogeului în călătoria noastră culinară este o cină spectaculoasă oferită într-un restaurant grecesc renumit. Aici, vei avea privilegiul de a experimenta rafinamentul și sofisticarea preparatelor mediteraneene locale, pregatite din cele mai proaspete ingrediente, rezultat al colaborării atent gestionate a chefului roman cu cheful rezident al restaurantului – a four hands dinner. Această experiență culinară include o selecție de retete cu adevărat remarcabile, transformând fiecare gust prezent în farfurie într-o călătorie inegalabilă.

Atena & Insulele Saronice

Uşile paradisului ţi se deschid! Insulele Saronice oferă o varietate incredibilă de locuri de explorat, de la plaje cu nisip auriu și peșteri încărcate de istorie, la golfuri cu ape turcoaz și plaje certificate Blue Flag. Fiecare insulă are o poveste unică și ascunde locuri spectaculoase care încântă simțurile, de la muzică și mâncare până la tradiții vechi și povești marinărești.

Poros este o insulă fascinantă, cu o arhitectură care îmbină stilul neoclasic cu cel tradițional grecesc, în care tavernele, cafenele și magazinele își întâmpină oaspeții cu ușile larg deschise. Vom ajunge în Aegina, insula unde Kazantzakis a scris cel mai cunoscut roman al său, Zorba Grecul. Cunoscută ca „insula fisticului”, insula ni se deschide cu superbe livezi de fistic și preparate culinare care îl celebrează. Hydra, capitala insulelor Saronice, te teleportează într-un trecut neschimbat, cu măgăruși care transportă bunătățile marine. Le vom vizita rând pe rând!

Pe catamaran în Grecia

O zi tipică pe yacht începe cu peisaje idilice în faţa unei cafele aromate și a unui mic dejun copios, bogat în delicii mediteraneene. Plecarea spre noi destinații este întotdeauna un motiv de sărbătoare, însoțită de cocktailuri revigorante. Descoperirea de noi locații, insule și golfuri devine principala preocupare a fiecărei zile. Indiferent dacă îți dorești să te relaxezi la umbră sau să te distrezi în apă, yachtul oferă posibilitatea de a-ți configura experiența într-un mod personalizat. După-amiezele și serile sunt rezervate pentru serate spectaculoase, în locuri încărcate de tradiții.

În final, experiența pe catamaran în Grecia se transformă într-un capitol memorabil, unde libertatea, distracția și siguranța se contopesc pentru a crea amintiri de neuitat.

Pentru mai multe detalii și rezervări, nu ezitați să ne contactați. Vă invităm să vă alăturați The Odyssey pentru a trăi o experiență gastronomică și de navigație fără precedent în inima Greciei.